Classwork functie in Microsoft Teams

Afgelopen maart heeft Microsoft de ‘Teams Classwork’ functie aangekondigd voor Microsoft klassenteams. Heb je hier nog niet naar gekeken maar gebruik je wel Teams voor je opleiding? Lees dan even verder, want het lijkt echt de moeite waard. Op dit moment is de functie nog niet beschikbaar. Dat zal vanaf juni zo zijn. Toch is het slim er wel vast kennis van te nemen. Je kunt dan deze functie vast meenemen in het nadenken over de inrichting van teams voor het volgende schooljaar.

Wat gaat Classwork bieden?

De functie zal als kanaal zichtbaar worden in je klassenteam. Je gebruikt het om je lesmateriaal en / of je studieactiviteiten te organiseren. Denk aan een leerpad. Binnen Classwork breng je volgorde aan in je materiaal. Dat kan gaan om de volgorde van modules in je vak, maar ook om weken of periodes. Binnen het team waar ik werk op het ROC werken we met 4 periodes. Dat zou voor de inrichting van Classwork betekenen dat ik 4 secties in het leerpad zou kunnen maken; 1 per periode. Binnen zo’n sectie koppel ik lesmateriaal, bestanden, links of Class notebooks. Daarmee zorg je voor ordening in het lesmateriaal voor de student. Deze secties, of Modules zoals Microsoft ze noemt, kun je apart van elkaar invullen en publiceren. Het betekent dus niet dat de student in 1 keer alle periodes al ziet, maar dat kan natuurlijk wel.

Afbeelding: Student view of the new Classwork app, bron: Introducing Teams Classwork: The One-Stop-Shop for Managing Your Class Resources – Microsoft Community Hub

Leerpad en organisatie

Een overweging daarbij is dan naast deze 4 periodes, een aparte sectie te maken met een beschrijving van het vak, de verwachtingen voor het hele jaar en bijvoorbeeld het docententeam. Zo’n ‘Vak introductie’ sectie kun je dan net zoals een chat ‘pinnen’ als bovenste module in je Classwork kanaal.

In het voorbeeld hierboven van Microsoft zelf zie je een indeling in modules per onderwerp (Matter and its Properties, Measurements, Atoms, Molecules and Ions). Of je nu kiest voor een organisatie op onderwerp of op tijdseenheid zoals periodes, met deze functionaliteit breng je dus vooral ordeninaan in je vak. Studenten vinden in Classwork een centrale plek waar met het leerpad als vertrekpunt.

Vanaf juni ga ik Classwork inrichten, testen en deel ik graag mijn ervaringen hier. Lees hier alvast de aankondiging van Microsoft: Introducing Teams Classwork: The One-Stop-Shop for Managing Your Class Resources – Microsoft Community Hub

Geef een reactie