Microsoft Sharepoint update met Copilot (handig voor Teams!)

Microsoft heeft een aantal updates aangekondigd voor Sharepoint. En dat is niet alleen mooi voor Sharepoint, maar ook voor onderwijsteams die werken met Microsoft Teams voor hun klassen. In Teams kun je immers eenvoudig Sharepoint pagina’s toevoegen als tab in je team, om zo op een overzichtelijke manier lesmateriaal te presenteren.

Copilot integratie

De meest in het oog springende update is misschien wel de integratie van Microsoft Copilot. Dat betekent dat je met behulp van AI Sharepoint pagina’s kunt opzetten. Door een beschrijving te geven van de opzet die je wilt voor je Sharepoint pagina in de vorm van een prompt, gaat Sharepoint voor je aan de slag de pagina te maken. Je kunt hiervoor ook bijvoorbeeld je eerder gemaakte Word document of Powerpoint presentatie aan Copilot geven als leidraad.

Update content en design

Ronduit handig is de introductie van het nieuwe “Brand Center”. Hier kun je als organisatie je huisstijl vastleggen. Upload je logo, iconen, typografie en kleuren op 1 plek. Om ze van daaruit in te kunnen zetten op je Sharepoint site(s). Dat helpt om te werken vanuit een eenduidige layout. Iets wat voor studenten prettig is als voorwaarde voor een effectieve leeromgeving.

MS Copilot integratie in Sharepoint

De ingebouwde afbeeldingeditor zorgt ervoor dat de noodzaak van het apart bewerken van foto’s die je wilt plaatsen in apps zoals Photoshop een stuk kleiner wordt. De editor voorziet in standaard functies zoals vergroten/ verkleinen en bijsnijden. Maar je kunt ook teksten over foto’s plaatsen.

In de update is ook meer ruimte gemaakt voor het werken met video. Er zijn video pagina sjablonen opgenomen waarmee je een Sharepoint pagina kunt maken met bijvoorbeeld een video header. Vanuit Stream kun je een video pagina aanmaken wanneer je een geschikte video hebt gevonden.

Meer informatie over de update van Microsoft Sharepoint en Copilot vind je hier: SharePoint in the AI Era: Introducing Copilot in SharePoint & 10 more innovations for creators – Microsoft Community Hub

Geef een reactie