Op kantoor of thuiswerken? Maak het zichtbaar in Teams

Je locatie zichtbaar maken

In Microsoft Teams kun je nu aangeven of je thuis werkt of op locatie. Prettig, omdat je zo als collega snel kunt zien of je vandaag nog iemand nog kunt verwachten op de vestiging of niet. Zoals met de meeste functies werkt het natuurlijk pas goed wanneer je dit als team consequent gebruikt. Het instellen van je werkplek werkt erg eenvoudig.

werkplek 01

Wanneer je rechtsboven in Microsoft Teams op je profielfoto klikt, zie je naast je status (in mijn voorbeeld ‘bezet’), een pictogram van een kleine marker met een plusje erin. Door hierop te klikken krijg je de keuzes ‘kantoor’ en ‘op afstand’. Maak je keuze en je werkplek is ingesteld. Klik je nu nogmaals op het pictogram dan krijg je ook de optie ‘Locatie wissen’ om je instelling weer te verwijderen.

werkplek 02

Hoe ziet je collega dan hoe je je werkplek hebt ingesteld? Wanneer je bijvoorbeeld een chat start met die persoon. Beweeg over de profielfoto van de persoon heen en je ziet aan de rechterkant van het scherm hierboven dat ik mijn status heb ingesteld op ‘kantoor’. Zo simpel is het.

Geef een reactie