Waarom een profielfoto in Teams zo belangrijk is

Nu het volgen van lessen ook buiten het klaslokaal door middel van hybride leren of blended leren plaats kan vinden, hebben we van allerlei systemen die ons daarbij helpen. Microsoft Teams heeft zowel scholen als bedrijven voorzien van een nieuw platform om samen te kunnen werken en communiceren. Erg handig, maar samen werken in zo’n systeem vraagt ook om afspraken en een gedeelde visie hoe er mee te werken. Als je Microsoft Teams inzet in je onderwijs om te communiceren met studenten, zorg dan voor een goede profielfoto.

Microsoft Teams profielfoto

Leren is immers een sociaal proces wat je in samenwerking doet. Een profielfoto versterkt het gevoel van binding met de medestudenten, de docent en het vak. Andersom – het omgekeerde in de zin van het ontbreken daarvan, zorgt voor meer afstand. Wanneer je bijvoorbeeld in Teams een compliment geeft aan een student, dan is het prettig dat deze voorzien is van je foto. Het laat zien dat je actief betrokken bent bij de student en de klas. Daarbij is het voor collega’s ook prettig. Zeker in grotere onderwijsteams helpt het unaniem hanteren van een profielfoto voor een makkelijker onboarding. Door middel van de profielfoto’s in Teams weet je sneller wie wie is. En dat laatste geldt natuurlijk ook weer voor studenten.

Een goede profielfoto

Meer weten over hoe je een passende profielfoto maakt? Lees eens hier: What makes a great profile picture? | Microsoft Learn

Geef een reactie